НАТО ще увеличи натиска над Русия, като засили сътрудничеството си с държавите

...
НАТО ще увеличи натиска над Русия, като засили сътрудничеството си с държавите
Коментари Харесай

НАТО и Г-7 засилват натиска над Русия

НАТО ще увеличи натиска над Русия, като засили сътрудничеството си с страните от Азиатско-тихоокеанския район и ще разшири поддръжката си за Украйна, Грузия и Босна и Херцеговина да укрепят своите отбранителни качества. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след днешната среща на Алианса.

Той посочи, че помощ на Грузия ще бъде предоставена в области като ситуационна информираност, информационна сигурност и киберпространство. За Босна и Херцеговина ще бъде създаден пакет за поддръжка, който ще ускори отбранителния капацитет на страната. НАТО доставя Украйна с необятен набор от оръжия, без да ги разделя на отбранителни и нападателни, сподели още генералният секретар.

Столтенберг разяснява още отказа на Китай да осъди интервенцията на Русия в Украйна. " Виждаме нежеланието на Китай да осъди съветската експанзия. Това е съществено предизвикателство за всички нас, ние ще се сплотим, с цел да защитим нашите полезности ", сподели той.

„ Всички военни закононарушения в Украйна би трябвало да бъдат разследвани “, съобщи генералният секретар на НАТО. Той съобщи, че не знае нищо за убийството на съветски военнопленници в Украйна и " не може да разяснява съответно този случай ".

Страните от Групата на седемте (Г-7) също оповестиха, че ще засилят натиска върху Русия, в това число посредством налагането на спомагателни наказания против съветски държавни структури, които са главният мотор на съветската стопанска система.

Лидерите на Г-7 обявиха след днешната си среща, че ще забранят всички вложения в Русия, в това число в енергийния бранш, и ще разширят рестриктивните мерки за експорт и импорт. " Забраняваме нови вложения в основни браншове на съветската стопанска система, в това число в енергийния бранш ", се споделя в изказването. „ Възнамеряваме да разтеглим възбраните, свързани с износа на съвременни артикули и профилирани услуги, значими за сигурността, държавните структури и стопанската система на Русия. Ще затегнем и рестриктивните мерки върху вноса на редица артикули, които са преференциални за Русия “.

Лидерите на Г-7 обявиха, че ще продължават да изключват руските банки от международната финансова система. " Вече доста влошихме положението на финансовата система на Русия, като се насочихме към преводи с активи на Централната банка и няколко други финансови институции ", се споделя в изказването.

Страните от Г-7 имат намерение да ускорят проектите си за понижаване на зависимостта от съветския нефт и въглища и ще наложат спомагателни наказания против съветския отбранително-промишлен комплекс. Те ще засилят взаимните ограничения за наблюдаване на спазването на глобите, в това число посредством попречване на заобикалянето и избягването на рестриктивните мерки.

В документа се отбелязва, че страните от Г-7 " ще продължат и засилят акцията против елитите и членовете на техните фамилии, които поддържат съветския президент Владимир Путин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР